Uncategorized

För vem passar ett Multigym?

Som med allt annat finns det både för och nackdelar med ett multigym. Är du osäker på köpet och vill veta om det verkligen passar dig så fortsätt läsa!

För vem passar ett multigym/hemmagym INTE?

Multigym eller inte?

För vissa personer kan ett hemmagym vara perfekt medan det är direkt opassande för andra. För det första, om du verkligen gillar att ta dig till ett kommersiellt gym för att träffa folk etc. så är hemmaträning inget för dig.

Grundförutsättningen för att skaffa ett multigym är att man vill träna hemma (eller på en annan specifik plats). Det kan vara för att man vill spara tid eller på grund av att man bor alldeles för långt bort från en gymlokal.

Men även om man verkligen vill träna hemma är det inte säkert att ett multigym passar bra. Är man väldigt seriös med sin träning och vill kunna göra alla möjliga olika övningar som finns kommer ett multigym inte räcka till. En annan anledning till att ett hemgym inte passar kan vara att man är såpass stark att viktplattorna inte räcker till. Det är sällan dessa hemmagym har mycket mer än 100 kg viktplattor totalt.

Men vill man ändå träna hemma finns det ytterligare ett alternativ (som dock är extra dyrt). Det är att bygga ihop ett komplett gym med separata redskap såsom: träningsbänk, skivstång, vikter, hantlar, skivstångsställning/power rack med mera. Då finns det inga gränser för hur många olika övningar eller hur mycket vikter man kan träna med. Nackdelarna är då priset som sagt plus att det krävs en ganska stor yta (oftast väldigt svårt i lägenhet).

För vem passar ett multigym bra?

Ett komplett hemmagym är perfekt för dig som vill träna hemma av en eller annan anledning. Du kräver inte möjligheten att göra hur många olika övningar som helst, utan du nöjer dig med de vanligaste. Vidare är du inte jättestark och har inte behovet av riktigt tunga vikter. Du vill vara så ekonomisk som möjligt och har begränsat med plats för din träning.

En annan anledning till att köpa ett hemmagym kan vara att man vill ha ett snabbt och smidigt komplement till sitt vanliga gym. Vissa dagar kanske man inte riktigt har tid att ta sig till gymlokalen och bara vill köra ett mindre pass hemma.

Stämmer ovanstående in på dig? Då bör du verkligen överväga att köpa ett multigym!

Klicka här för att spana in vår guide och topplista med de bästa hemmagymmen på marknaden!