Uncategorized

Träningsmotivation!

Alla vet vi hur viktigt och bra det är att träna. Ändå kan det för många människor vara svårt att komma igång. Har man väl kommit igång med sin träning är det många som inte klarar av att upprätthålla rutinen allt för länge.

Vi tänkte i detta inlägg ge lite tips och trix på hur man hittar träningsmotivation!

Förenkla dina träningsmöjligheter!

Trött efter jobbet?
Trött efter jobbet?

Att behöva åka långt till sitt gym eller träningslokal är en klassisk motivationsdödare. Du har haft en hektisk dag på jobbet och klockan börjar bli mycket. Ska du då lägga massor av tid endast för att komma till och från gymmet? Tveksamt.

Det du då bör göra är att förenkla dina möjligheter till att träna så mycket som möjligt. Välj det gym som ligger allra närmast dig. Även om det kostar lite extra så är det värt det i längden. Hellre betala lite extra för ett gymkort man använder än tvärtom.

Finns det inget gym i närheten kan vi (såklart) rekommendera ett hemmagym. Då kan man träna direkt när man kommer hem från jobb/skola etc. Det är aldrig någon kö till ditt multigym och öppettiderna är 24/7.

Sätt upp mål!

Målsättning

Att sätta upp mål är kanske det bästa sättet att motivera sig rent allmänt. Istället för att bara träna lite på måfå så bör du sätta upp mål för vad du vill uppnå med din träning.

Det kan vara alltifrån att klara en viss vikt i bänkpress till att gå ner ett visst antal kilo. Endast fantasin sätter gränser när det kommer till målsättning.

Man ska dock beakta följande saker när man sätter upp mål:

  • Sätt upp realistiska mål. Är dina mål på tok för ouppnåbara kommer du troligtvis tappa motivationen snabbt
  • Sätt upp små delmål på vägen till ditt slutmål!
  • Dina mål bör vara mätbara och ha en fastslagen deadline

Hitta förebilder!

Vi människor är sociala flockdjur och vi tycker om att ha förebilder att se upp till och följa. Många framgångsrika människor, inom alla kategorier, har ofta haft starka förebilder i början av sina karriärer.

Hitta någon träningsprofil du känner mycket för och låt den inspirera dig till nya höjder. Dock ska man inte låta det gå för långt att man ”slaviskt” följer någon annan. Desto mer erfarenhet man får desto mer bör man endast följa sig själv. Men i början av en ”karriär” är det endast positivt att ha en förebild.

Vad har ni för sätt att motivera er? Kommentera gärna nedanför eller kontakta oss här.